VLD-schepenen De Wael en Tirez in opspraak

Vlaams Belang vraagt beide schepenen ambt neer te leggen

Het Vlaams Belang vernam vandaag dat de Lebbeekse VLD-schepenen Luc De Wael en Karel Tirez het voorwerp zijn van een onderzoek naar corruptie. In concreto zou het gaan om het verlenen van vergunningen tegen betaling en onregelmatigheden in het domein openbare werken.

Voor schepen van feestelijkheden en landbouw Luc De Wael is het niet de eerste keer dat hij in opspraak komt. Zo werd hij vorig jaar al vernoemd in een dossier waarbij hij werd beschuldigd van het laten uitvoeren van openbare werken – nota bene een bevoegdheid van VLD-schepen Tirez – aan zijn private weilanden.

De nieuwe feiten indachtig is het Vlaams Belang van mening dat schepen De Wael noch schepen Tirez beleidsverantwoordelijkheid kunnen dragen tot er klaarheid is in deze corruptiezaak.

Het Vlaams Belang vraagt dat beide schepenen, uit respect voor de Lebbeekse bevolking en ter bescherming van het imago van de gemeente Lebbeke, de gepaste conclusie trekken en hun ambt neerleggen tot het onderzoek is voltooid en er duidelijkheid is in deze corruptiezaak.

Steven Creyelman
Perswoordvoerder

Gunther Buggenhout
Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...