Vlaams Belang verlaat zitting uit protest tegen barbaarse praktijk

Onverdoofd ritueel slachten voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar

Op de jongste gemeenteraad stond een retributie op het afleveren van slachtbewijzen voor rituele slachtingen geagendeerd. Het spreekt voor zich dat het Vlaams Belang principieel niet akkoord kon gaan met dit punt omdat het niet de taak van de overheid is om tijdelijke slachtvloeren voor onverdoofd ritueel slachten in te richten. Door mee te werken aan de organisatie hiervan legitimeert ze immers deze gruwelijke toestanden.

Onverdoofde rituele slachtingen zijn volledig in strijd met onze normen en waarden inzake dierenwelzijn, maar de wet op het Dierenwelzijn voorziet spijtig genoeg een uitzondering voor barbaarse praktijken als het onverdoofd de keel oversnijden en laten leegbloeden van onschuldige dieren. Godsdienstvrijheid kan en mag in deze geen legitimatie zijn. Kerk en Staat zijn in dit land gescheiden en dus moet de wet al zeker niet worden aangepast aan de religieuze voorschriften van mensen die hier vrijwillig zijn komen wonen of worden opgevangen.

Het Vlaams Belang weigerde dan ook om deel te nemen aan het ‘dierenfoltercircus’, waarin wij als beschaafde mensen worden gevraagd om een deel van onze waarden en normen in de koelkast te zetten ten bate van een praktijk die de 21ste eeuw onwaardig is.

De fractie van het Vlaams Belang nam uit protest dan ook niet deel aan de stemming over het punt en ging bij wijze van symbolisch protest in het publiek zitten.

Steven Creyelman
Perswoordvoerder

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...