Vlaams Belang schenkt 1.250 euro aan Erkrido

Voorstel tot halvering van de presentiegelden wordt ook in 2011 opnieuw ingediend

Al sinds het begin van deze legislatuur pleit het Vlaams Belang voor de halvering van de presentiegelden van de gemeente- en OCMW-raadsleden. Aanleiding daarvoor was een beslissing van de gemeenteraad in 2006 die de presentiegelden verdubbelde van 75 euro naar 150 euro en waarbij enkel het Vlaams Belang uitdrukkelijk bezwaar maakte. Sindsdien dient het Vlaams Belang jaarlijks een voorstel in om de presentiegelden terug te brengen tot het niveau van voor de beslissing van de gemeenteraad van 21 december 2006. Een voorstel dat trouwens telkens door zowel de meerderheidspartijen als de andere oppositiepartijen wordt weggestemd.

Het Vlaams Belang is echter geen partij van enkel woorden en schenkt daarom jaarlijks een bedrag ter waarde van de helft van de zitpenningen weg aan goede doelen. Het eerste goede doel in 2011 is Erkrido, een Buggenhoutse vrijwilligersorganisatie die fondsen inzamelt ten behoeve van het onderzoek naar kankerbestrijding.

“Uiteraard aanvaarden wij deze gift van het Vlaams Belang”, aldus Eric Dalemans van Erkrido. “Ze beloofden het ons in 2010 en hielden woord. Wij appreciëren het dat zij, ondanks onze politieke neutraliteit, toch aan onze organisatie dachten om zo hun steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Elke euro die naar onderzoek gaat, kan levens redden.”

De gemeenteraadsfractie van het Vlaams Belang zal op de eerstkomende gemeenteraad –net zoals de afgelopen vier jaar- een voorstel indienen om de presentiegelden terug te brengen tot het niveau van voor de beslissing van de gemeenteraad van 21 december 2006.

Steven Creyelman
Woordvoerder

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...