Vlaams Belang pleit voor homogene bevoegdheidspakketten

Open VLD vlucht richting OCMW-voorzitterschap en zadelt Geert Mannaert met zwarte piet Financiën op

Afgelopen week vernam het Vlaams Belang uit de media de nieuwe samenstelling van het College van burgemeester en schepenen. Vlaams Belang Buggenhout is alvast niet verrast door het aantal zitjes in het College, maar staat wel te kijken van de kipkap aan bevoegdheden.

Een eerste vaststelling is dan ook de totale versnippering van de bevoegdheden. Zo zitten Tewerkstelling en Economie bij Geert Hermans, maar is Middenstand een bevoegdheid van Nadine Sertijn. Sociale Huisvesting is een bevoegdheid van burgemeester Tom Van Herreweghe, terwijl Sociale Zaken onder de vleugels van Nadine Sertijn zit. Terwijl Wim Mommaerts dienst doet als schepen van Onderwijs, zit het kunstonderwijs bij Jan Jacobs. Maar het kan gekker. Zo heeft Buggenhout voortaan niet alleen een schepen bevoegd voor de wekelijkse markt op donderdag, maar zal een andere schepen zich bezighouden met de jaarmarkten.

Het Vlaams Belang pleit dan ook voor homogene bevoegdheidspakketten. Bevoegdheden die samenhoren, dienen bij dezelfde schepen te worden ondergebracht. Dat verhoogt de efficiëntie van het beleid. Nu lijkt het er vooral op dat de indrukwekkende lijst opgesplitste bevoegdheden moet verbergen dat een paar schepenen vooral schepen van ‘lintjes doorknippen’ zijn.

Opvallend is ook de koehandel met het OCMW-voorzitterschap. Lucienne Cassimon wordt bedankt voor bewezen diensten en vervangen door voormalig schepen van Financiën Rosette Buys. Feit is dat de voormalige Open VLD-schepen daarmee twee vliegen in één klap slaat. Enerzijds vermijdt ze met haar ‘operatie OCMW-voorzitterschap’ een paleisrevolutie binnen de lokale Open VLD en kan ze haar lokale partijleden sussen met een gemeenteraadszitje voor Marino De Batselier, terwijl ze anderzijds een financiële puinhoop achterlaat en die in de schoenen van NCD’er Geert Mannaert schuift. Die laatste beseft wellicht (nog) niet dat hij met deze bevoegdheid de zwarte piet trok.

De Buggenhoutse gemeenteraad gaat interessante tijden tegemoet.

Steven Creyelman
Woordvoerder

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...