Vlaams Belang overhandigt ‘politieke barometer’ aan burgemeester Van Herreweghe

Arrogantie: Van Herreweghe weigert degelijk antwoord op vragen Vlaams Belang

Op de gemeenteraad van 22 januari 2009 ondervroeg Vlaams Belang-gemeenteraadslid Steven Creyelman burgemeester Van Herreweghe over de ware toedracht in de Buggenhoutse ‘burgemeestersoap’. Tijdens zijn tussenkomst voerden Vlaams Belang-gemeenteraadsleden Tamara Lauvrijs en Albert Van Nuffel actie met een spandoek dat op ludieke wijze het gebrek aan informatiedoorstroming en het politiek theater aanklaagde. (Zie bijlage)

Waar NCD-burgemeester Van Herreweghe in eerste instantie nog de schijn probeerde op te houden, liet hij al heel snel een minder mooie zijde van zichzelf zien. Van Herreweghe –duidelijk geïrriteerd door het feit dat het Vlaams Belang zijn werk als oppositiepartij deed- weigerde botweg om een gefundeerd antwoord te geven op de vragen van het Vlaams Belang en verviel nagenoeg onmiddellijk in het geven van denigrerende en naar de arrogantie neigende antwoorden aan het adres van het Vlaams Belang. “Dat zijn uw zaken niet”, klonk het meermaals op een bijzonder brutale toon. Is dit de constructieve samenwerking tussen meerderheid en oppositie waar burgemeester Van Herreweghe het over had tijdens zijn toespraak op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie?

Het Vlaams Belang is dan ook van mening dat de hernieuwde afspraken binnen de Buggenhoutse coalitie niets meer of minder zijn dan schone schijn. “U (burgemeester Van Herreweghe, nvdr.) koos niet voor schepen Jacobs”, aldus Steven Creyelman tijdens zijn tussenkomst, “maar werd veroordeeld tot schepen Jacobs.” Jacobs bleef enkel aan boord omdat SP.A tijdens de onderhandelingen voor een alternatieve meerderheid te veel eisen had. Het OCMW-voorzitterschap en een schepenzetel was er voor burgemeester Van Herreweghe immers te veel aan.

Het Vlaams Belang is het politiek theater in Buggenhout meer dan beu en drukt de hoop uit dat er eindelijk werk gemaakt wordt van een degelijk bestuur waar de oppositiepartijen hun rol kunnen in spelen.

Peter De Vos
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...