Zwarte Piet moet blijven

Onlinepetitie tegen Pietenpact

In een open brief die door iedereen kan worden ondertekend, roept het Vlaams Belang de initiatiefnemers van het Pietenpact op hun wereldvreemde ideeën op te bergen. “Men creëert een probleem waar er geen is”, klinkt het. 

Het is gebeurd. De zwarte pietendiscussie is vanuit Nederland richting Vlaanderen gestroomd. Terwijl Europa verzuipt in een niets ontziende immigratiecrisis, onze welvaartstaat onder druk staat en het terreurniveau al meer dan een jaar op het op één na hoogste niveau staat, blijft het politiek-correct fabriekje lustig doordraaien.

“De oproep om Zwarte Piet uit onze Sinterklaastraditie te bannen vanwege een zogenaamd racistische dimensie, is een schoolvoorbeeld van hoe ver de culturele en politieke elite is verwijderd van wat de man en vrouw in de straat denken”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Geen symbool van slavernij of discriminatie

Volgens de Vlaams Belang-voorzitter is het initiatief eerder het creëren van dan het oplossen van een probleem. “Zwarte Piet is immers geen symbool van slavernij of discriminatie, integendeel. Hij is de schalkse en goedlachse kindervriend die hij steeds geweest is. Uit niets blijkt dat deze traditie dan ook maar iets te maken zou hebben met een misplaatst superioriteitsgevoel.”

Via de website www.zwartepietmoetblijven.be roept het Vlaams Belang de Vlamingen daarom op zich massaal te verzetten tegen dit waanzinnige Pietenpact. “Vlamingen brengen respect op voor iedereen, maar verwachten hierbij wel eenzelfde hoeveelheid respect terug. Over onze tradities onderhandelen we niet. Handen af van Zwarte Piet”, besluit de brief.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...