Vlaams Belang hekelt historisch korte politieraad

“75 euro per raadslid om net geen 10 minuten vergaderen is beschamend”

Gemeenteraadsleden Gunther Buggenhout en Steven Creyelman reageren verbolgen op de historisch korte politieraad van afgelopen woensdag. De bewuste raadsvergadering, met nauwelijks vier agendapunten, nam immers amper 10 minuten in beslag.

Een presentiegeld van 75 euro om 10 minuten te vergaderen komt omgerekend neer op 450 euro per uur”, aldus Steven Creyelman. “De non-vergadering van afgelopen woensdag kost de belastingbetaler handenvol geld en dan schrikken de traditionele partijen ervan dat de mensen walgen van de politiek. Ik heb er maar één woord voor: beschamend!

Vlaams Belang stelt bovendien vast dat de meerdersheidspartijen de weinige bevoegdheden van de raad nog verder proberen uit te hollen door de financiële bevoegdheid van het politiecollege op te drijven naar 8.500 euro.

In de zone Buggenhout-Lebbeke was de politieraad door de meerderheidspartijen al gereduceerd tot het spreekwoordelijke beslissen over tafels en stoelen én met deze beslissing wordt ons zelfs dat afgenomen. Dan kunnen we het boeltje net zo goed opdoeken”, klinkt het bij Steven Creyelman en Gunther Buggenhout.

Gunther Buggenhout is alvast formeel: “Wij weigeren deze zitpenning en zullen dan ook niet nalaten om de twee keer 75 euro te schenken aan een goed doel.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...