Vlaams Belang feliciteert winnaars verkiezingen

Pierre Claeys morele winnaar gemeenteraadsverkiezingen in Buggenhout

Het Vlaams Belang heeft ook in Buggenhout –ondanks zes jaar constructieve oppositie- de verkiezingen verloren en wil bij deze dan ook NCD en N-VA feliciteren met hun verkiezingsoverwinning. Wij zijn vanzelfsprekend ontgoocheld in het resultaat dat onze partij heeft neergezet en moeten vaststellen dat het Vlaams Belang in Buggenhout werd vermalen in de kanseliersverkiezing tussen CD&V en NCD enerzijds en de hype rond Bart De Wever anderzijds.

Wij houden er echter ook aan om CD&V-lijsttrekker Pierre Claeys te feliciteren met zijn persoonlijk resultaat. Hij is met 2.262 voorkeurstemmen en een lijstpenetratie van maar liefst 77,6% tegenover de 2.186 voorkeurstemmen en een lijstpenetratie van 57,7% van burgemeester Tom Van Herregweghe zowel in absolute cijfers als verhoudingsgewijs de absolute stemmenkampioen van Buggenhout. CD&V en Pierre Claeys in het bijzonder zijn wat het Vlaams Belang betreft dan ook minstens de morele winnaars van deze verkiezingen.

Voor het Vlaams Belang is het echter onbegrijpelijk dat een partij die pleit voor verandering en daar zelfs haar verkiezingsslogan van maakte, nu scheep gaat met NCD en Open VLD om de oude coalitie voort te zetten”, aldus lijsttrekker Steven Creyelman. “De kracht van de verandering is in Buggenhout op zondagavond al na amper een kwartier veranderd in de kracht van meer van hetzelfde. Buggenhout mist met deze bizarre vorm van kiezersbedrog een kans op échte verandering.

Het Vlaams Belang is tot spijt van wie het benijdt niet van de kaart geveegd en kondigt zodoende een periode van zes jaar harde, maar constructieve oppositie aan. Gesterkt door de onvermoeibare inzet van onze militanten, leden en sympathisanten en de kracht van onze overtuiging gaan wij door. Het Vlaams Belang is en blijft nodig. Ook in Buggenhout!

André Lauvrijs
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...