Vlaams Belang Buggenhout schenkt cheque van 1.260 euro aan Sporting Opstal

Naar goede gewoonte stelt het Vlaams Belang jaarlijks voor om de zitpenningen voor de gemeenteraadsleden te halveren van 150 euro naar 75 euro per zitting. Naar al even ‘goede’ gewoonte wordt dit voorstel elke keer door zowel NCD, Open VLD, N-VA als CD&V weggestemd. Het Vlaams Belang schenkt naar aanleiding daarvan elk jaar de helft van de ontvangen zitpenningen weg aan een goed doel in Buggenhout. Dit keer viel ons oog op voetbalclub Sporting Opstal.

Het bestuur van Sporting Opstal nam de cheque met graagte in ontvangst. “We hebben onlangs met een zware brand in onze kantine en kleedkamers te maken gehad en dus is deze steun van Vlaams Belang meer dan welkom”, klinkt het bij Sporting Opstal. “We zijn bovendien nog eens extra tevreden dat onze spelers de gulle schenkers vandaag dankten met een klinkende overwinning tegen de Hamse Bouwcentrale.

Bij Vlaams Belang geven ze een sneer richting NCD, Open VLD en N-VA. “Enerzijds wordt ons voorstel om de zitpenningen van de gemeenteraadsleden te halveren elk jaar door NCD, Open VLD en N-VA zonder verpinken weggestemd en dat terwijl hiermee toch al snel 12.000 euro per jaar kan worden bespaard, maar anderzijds probeert de meerderheid het gat in de begroting te vullen door zelfs de koekjes van de schoolkinderen duurder te maken”, aldus gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang). “Het is voor de meerderheidspartijen blijkbaar niet zo evident om in de eigen zakken te tasten.

Albert Van Nuffel
Ondervoorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...