Vlaams Belang Buggenhout schenkt cheque 1.500 euro aan Buggenhouts Revalidatiecentrum

Al sinds het begin van deze legislatuur pleit het Vlaams Belang voor de halvering van de presentiegelden van de gemeente- en OCMW-raadsleden. Aanleiding daarvoor was een beslissing van de gemeenteraad in 2006 die de presentiegelden verdubbelde van 75 euro naar 150 euro en waarbij enkel het Vlaams Belang uitdrukkelijk bezwaar maakte. Sindsdien dient het Vlaams Belang jaarlijks een voorstel in om deze verdubbeling ongedaan te maken. Een voorstel dat trouwens keer op keer door NCD, Open VLD, CD&V en N-VA wordt weggestemd.

Het Vlaams Belang is echter geen partij van enkel woorden en daarom schenken raadsleden Tamara Lauvrijs, Steven Creyelman en Albert Van Nuffel jaarlijks een bedrag ter waarde van de helft van hun zitpenningen weg aan goede doelen. Het eerste goede doel in 2012 is het Revalidatiecentrum Buggenhout dat gespecialiseerde hulp biedt aan personen van alle leeftijden met zeer diverse problematieken, gaande van taal- en spraakstoornissen, over ADHD en autisme, tot niet-aangeboren hersenletsels.

Afgezien van de belofte die we aan de Buggenhoutse kiezer in 2007 deden, heeft de schenking deze keer voor mij persoonlijk ook een speciale betekenis”, zegt lijsttrekker Steven Creyelman. “Mijn overleden vader werd immers in het Buggenhouts Revalidatiecentrum behandeld voor de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Dat maakt dan van de overhandiging van deze cheque iets bijzonder.

Het spreekt voor zich dat wij deze gift van het Vlaams Belang aanvaarden”, aldus Herman Van Hove, directeur van het Revalidatiecentrum Buggenhout. “Het Vlaams Belang honoreert daar onze inzet voor iedereen mee en we stellen het bijzonder op prijs dat zij aan ons centrum dachten. Elke euro is welkom en zal goed worden besteed bij de diverse behandelingen die wij aanbieden.

André Lauvrijs
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...