Twee streekkandidaten op topplaatsen bij Vlaams Belang

Barbara Pas lijsttrekker op Kamerlijst, Steven Creyelman op derde plaats

De partijraad van Vlaams Belang boog zich afgelopen zaterdag over de lijstvorming voor de komende parlementsverkiezingen. Dat resulteerde in twee opvallende plaatsen voor kandidaten uit onze streek. De 37-jarige Barbara Pas uit Dendermonde, huidig fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de Kamer van volksvertegenwoordigers, werd naar voor geschoven als lijsttrekker voor de Kamerlijst. De 46-jarige Steven Creyelman, gemeenteraadslid in Buggenhout, is terug te vinden op de derde plaats.

Het spreekt voor zich dat Barbara onze lijsttrekker in Oost-Vlaanderen is”, zegt Steven Creyelman. “Zij is tenslotte ons boegbeeld in de streek en haar inzet en werk in de Kamer spreken voor zich. Wie de politiek nog maar een beetje volgt, kan niet anders dan toegeven dat Barbara niet alleen een logische, maar ook een verdiende keuze is.

De invulling van de derde plaats is voor buitenstaanders een verrassing. “We konden als partij echter niet anders dan met verbazing naar de resultaten van onze ploeg in Buggenhout kijken”, stelt Kamerlid Barbara Pas. “Met een verviervoudiging van het aantal zetels en een persoonlijke score die verhoudingsgewijs nauwelijks moet onderdoen voor die van de burgemeester, wilden we onze Buggenhoutse afdeling waarderen met een derde plaats voor haar kopman Steven Creyelman.

Pas en Creyelman reageren beiden heel dankbaar voor de plaatsen die hen werden toebedeeld door de partijraad van het Vlaams Belang. “Het is nu aan ons om te bewijzen dat we deze kans waard zijn”, stellen ze. “We rekenen op de Oost-Vlaamse kiezer om ons die te geven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...