Tom Van Grieken in Villa Politica

Tom Van Grieken over verkiezing Trump

Het Vlaams Belang is bijzonder verheugd op de verkiezing van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. De Republikeinse kandidaat heeft een uitzonderlijk parcours gereden.

Tegen alle voorspellingen in heeft hij eerst de nominatie van de Republikeinse partij in de wacht gesleept, om vervolgens ruimschoots de helft van de Amerikanen achter zich te krijgen. Trump moest opboksen tegen een overmacht van opiniemakers, politieke tegenstanders en zelfs het grootste deel van het eigen, Republikeinse partij-establishment.

Politieke beweging en thema’s

Hij heeft een beweging op gang gebracht waar de komende jaren rekening zal mee moeten worden gehouden. Trump heeft eigenhandig thema’s op de politieke agenda gezet die niet meer weg te branden zijn, zoals het verzet tegen globalisme, open grenzen en eindeloze oorlogen waar niemand beter van wordt. Hij gaf een stem aan de miljoenen Amerikanen die niet meer vertegenwoordigd worden door het politieke establishment.

Opmars van Trump

De opmars van Trump is geen geïsoleerd fenomeen. Ook in Europa willen steeds meer kiezers (echte) verandering, hun lot in eigen handen nemen en opnieuw baas worden in hun eigen land. In juni was er het Brexit-referendum. Binnen een drietal weken is Oostenrijk aan de beurt, daarna volgen Nederland en Frankrijk. In Vlaanderen is het Vlaams Belang de vertegenwoordiger van die beweging.

In de clip (zie hoger) kan u de reactie van nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bij Linda De Win in Villa Politica bekijken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...