Steven Creyelman fractievoorzitter Vlaams Belang in Buggenhout

Vlaams Belang kondigt verderzetting van stijlvolle oppositie gebaseerd op dossierkennis aan

Op de eerste fractievergadering na de installatie van de Buggenhoutse gemeenteraad werd raadslid Steven Creyelman als fractievoorzitter voor Vlaams Belang voorgedragen. Het lokale bestuur van Vlaams Belang keurde die voordracht goed.

Het spreekt voor zich dat we Steven als fractievoorzitter kozen”, zeggen Joris Verhaegen, Stef Buys en Anny Crick, de drie nieuwe gemeenteraadsleden van het Buggenhoutse Vlaams Belang. “Hij heeft immers al twaalf jaar ervaring in de gemeenteraad en wordt door vriend en vijand geprezen omwille van zijn dossierkennis en oprechte stijl. Zodoende lag de keuze voor de hand.

Creyelman zelf reageert bijzonder nuchter. “Het fractievoorzitterschap is mooie titel, maar is ook niet meer dan dat”, reageert hij. “Wat echt belangrijk is, is dat onze fractie zich het vertrouwen van de kiezer waard toont en doet waar ze voor verkozen is. Maar ondanks het feit dat de verwachtingen hoog gespannen zijn, heb ik daar met Joris, Stef en Anny het volste vertrouwen in.

Het Vlaams Belang zal zich de komende zes jaar, net zoals in de afgelopen legislaturen, laten opmerken door zijn dossierkennis en zijn stijlvolle oppositie. “Onze fractie zal elk dossier beoordelen op basis van inhoud en niet op basis van afkomst en wij hopen van de huidige meerderheid hetzelfde”, zeggen de vier raadsleden van Vlaams Belang. “Maar we hebben wat dat betreft alvast hoopvolle signalen uit de meerderheid opgevangen.

De manier waarop het Vlaams Belang oppositie gaat voeren, zal niet wezenlijk veranderen. Zacht wanneer het kan, hard wanneer het moet, maar altijd constructief én nooit de man spelend. Het Vlaams Belang drukt de hoop uit dat het besef over dat laatste ook bij de andere partijen in de gemeenteraad zal groeien.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...