Staanplaats prinsenwagen D’ Orde van de Jeinen

Aalst Carnaval werd in november 2010 door UNSECO terecht erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Ook in Buggenhout, en meer bepaald in deelgemeente Opstal, hebben wij een bloeiende carnavalcultuur. Misschien iets minder groot, maar de ambiance en de beleving zijn er daarom niet minder om.

Het beste bewijs van het feit dat carnaval ook in Buggenhout leeft, is het feit dat de oudere generatie in staat was om het roer van D’Orde van de Jeinen en dus de facto Opstal Carnaval door te geven aan een jongere en totaal nieuwe generatie die vorig jaar met succes voor de eerste keer op eigen benen ons eigenste carnaval organiseerde.

Deze nieuwe generatie carnavalisten wordt nu echter met een structureel probleem geconfronteerd: zij beschikken niet langer over een staanplaats voor hun prinsenwagen.

Graag vernam ik van de schepen of het College bereid is om, in overleg met de verantwoordelijken van D’Orde van de Jeinen, naar structurele -of desnoods tijdelijke- oplossingen te zoeken zodat de carnavalviering in onze gemeente niet in gevaar komt.

Steven Creyelman
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...