Sluikstorten belaagt veiligheid Buggenhoutse speelpleinen

Vlaams Belang vraagt gepaste maatregelen en start zelf campagne

Vlaams Belang Buggenhout vraagt aandacht voor de netheid van de Buggenhoutse speelpleinen. Gemeenteraadslid Steven Creyelman ging daarom bij wijze van symbolische actie zelf het afval op het speelplein aan cultuurcentrum De Pit opruimen. Op amper driekwartier had hij een volle vuilzak bij elkaar.

“Het gaat hier niet enkel over het occasioneel naast de vuilbak gegooide blikje frisdrank”, zegt Steven Creyelman (Vlaams Belang) die regelmatig met zijn vierjarig zoontje op het speelpleintje aan De Pit gaat spelen. “Soms is er gewoon sprake van sluikstorten en kan je zelfs glasscherven in het gras terugvinden. Een tijdje geleden vond mijn echtgenote hier zelfs een injectiespuit. Stel je voor dat je kind daar in valt. Allesbehalve veilig als je het mij vraagt.”

Voor Vlaams Belang is het dan ook evident dat de gemeente meer inspanningen moet leveren om de Buggenhoutse speelpleinen proper en dus veilig te houden. Dat kan bijvoorbeeld door meer sensibilisering en meer controlemomenten in te bouwen door de medewerkers van de gemeente of de politie, of desnoods zelfs tijdelijk veiligheidscamera’s te plaatsen.

Over wie de potentiële daders zijn, heeft Steven Creyelman ook een duidelijke mening. “Met een beschuldigende vinger naar de jeugd wijzen, zou net iets té gemakkelijk zijn”, besluit het gemeenteraadslid, “die brengt geen zakjes met huisvuil mee.”

Vlaams Belang Buggenhout zal een bescheiden campagne opstarten om de Buggenhoutenaren aan te zetten om de speelpleintjes zelf te onderhouden. Wie een gemeentelijke vuilzak gebruikt om een speelpleintje afvalvrij te maken, krijgt van Vlaams Belang voor zijn opruimactie een rol vuilzakken in de plaats.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...