Raadszaal gemeente Buggenhout

Schepen Sertyn: “Er is geen tekort aan opvang”

Er bestaat is geen tekort aan kinderopvang tijdens de schoolvakanties. Dat zeggen de bevoegde schepenen Nadine Sertijn (CD&V) en Jan Jacobs (N-VA). Op Facebook klinken andere berichten.

Gemeenteraadslid Steven Creyelman (VB) bond tijdens de gemeenteraad de kat de bel aan. “Er zijn aanzienlijke digitale wachtrijen”, zei hij. “In een mum van tijd zijn alle plaatsen bezet. Het aanbod heeft de demografische evolutie van de gemeente blijkbaar niet gevolgd.”

Creyelman stelde daarom voor coöperatieve kinderopvang, een georganiseerde privéopvang door (groot)ouders, familie en lotgenoten, te stimuleren. Met de steun, wat administratie en behuizing betreft, van de gemeente. Hij verwees naar vzw Cokido die op dat vlak expertise bezit.

“Er is geen tekort aan opvang tijdens de schoolvakanties”, reageerde schepen van Kinderopvang Nadine Sertijn (CD&V). Ze gaf wel toe dat de ouders alert moeten zijn. “We brengen hen, via diverse kanalen, vrij vroeg op de hoogte van het aanbod. Snel reageren is de boodschap, want de inschrijvingen worden chronologisch behandeld. Sommige ouders zijn ook kieskeurig: opvangoverschot in het centrum biedt dan geen oplossing wanneer men in Opdorp terecht wil.”

Sertijn erkent dat de opvang van kinderen jonger dan drie jaar problemen kan stellen, omdat

het IBO (Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang) in juli drie weken de deuren sluit en de peuters niet terechtkunnen bij de speelpleinwerking. “Maar”, besluit collega van de Jeugd Jan Jacobs (N-VA), “dankzij de OCMW-dienst onthaalouders kunnen we een oplossing bieden.” Hij verwijst ook naar speelplein Spelemee en de sportkampen. (pvr)

Bron: Het Nieuwsblad,  22/05/2017

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...