Ruiterpad: paard en ruiter in de kou?

Ruiterpad uiterlijk tegen oktober 2017 open

Het nieuwe ruiterpad in Buggenhout moet uiterlijk tegen oktober 2017 open zijn. Dat zegt schepen Geert Mannaert (NCD).

Eigenlijk had het ruiterpad al dit najaar moeten geopend zijn, maar het project liep vertraging op. Oppositieraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang) stelde daar vragen over tijdens de jongste gemeenteraad. “Met veel poeha kondigden schepen Mannaert en gedeputeerde Hilde Bruggeman (Open Vld) de opening van het ruiterpad aan, maar we zijn nu zoveel maanden verder en er is nog altijd geen ruiterroute“, zegt hij.

Volgens schepen Mannaert komt dat door onderhandelingen die nog lopen met een aanpalende eigenaar van één van de buurtwegen die nodig zijn om het traject volledig te maken. “We hadden eerst voorgesteld om de buurtweg hiervoor wat te verleggen, maar daar is de provincie niet mee akkoord“, zegt hij. “Er nu nu een nieuw, haalbaar, voorstel uitgewerkt dat met de eigenaar besproken wordt. We maken ons sterk dat hierdoor het ruiterpad tegen uiterlijk het najaar volgend jaar in orde moet zijn.

De Buggenhoutse ruiterroute is een lus van 9,8 kilometer die start aan de Manege ’t Hoefijzer in de Dreef in Opstal. De route zal toegankelijk zijn voor zowel ruiters als menners en loopt voor de helft over onverharde paden. De ruiterroute krijgt alvast de nodige signalisatie. De provincie staat in voor het startbord en de bewegwijzeringsborden. (DND)

Bron: Het Laatste Nieuws, 12/12/2016

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...