Poging tot brandstichting bij Buggenhouts Vlaams Belang-gemeenteraadslid Steven Creyelman

In de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli hebben vandalen brand proberen te stichten bij Buggenhouts Vlaams Belang-gemeenteraadslid Steven Creyelman. De poging tot brandstichting mislukte gelukkig omdat de Leeuwenvlag, die nog aan zijn huis hing naar aanleiding van de Vlaamse feestdag, tijdig doofde.

“Dat iemand een andere politieke mening heeft, is voor mij perfect aanvaardbaar, maar dit is absoluut een brug te ver”, reageert een verbolgen Creyelman. “Ik ben hier enorm van geschrokken, maar tegelijkertijd ook razend omdat onze Leeuwenvlag uithangt aan de venster van de kamer waar mijn zoontje slaapt. Dat men mij viseert, is één zaak, maar van mijn gezin moeten ze met hun poten afblijven. Voor hetzelfde geld had het allemaal veel erger kunnen aflopen.”

Het is echter niet de eerste keer dat het Vlaams Belang-gemeenteraadslid het slachtoffer van vandalisme is. Zo werd in het verleden zijn brievenbus al een paar keer aangepakt en zijn wagen ettelijke keren bekrast.

“Deze keer laat ik het er niet bij en dien ik klacht in”, zegt Steven Creyelman. “Er hangen hier in de buurt ook enkele beveiligingscamera’s en dus is de kans reëel dat het krapuul op beeld staat.”

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...