Opstal Koers verdwijnt

Vlaams Belang Buggenhout stond niet meteen bekend omwille van een grote voorliefde voor de Ronde van België, maar we waren des te meer fan van de geroemde Opstal Koers. Misschien is het feit dat ons raadslid Steven Creyelman de wielerwedstrijd sponsorde daar wel een mooi bewijs van. Tot onze grote spijt vernamen we enkele dagen geleden dan ook samen met u dat de initiatiefnemers de geliefde wielerwedstrijd niet zullen organiseren.

Wielerclub De Goeien haalt als voornaamste redenen voor de beslissing “de wijzigingen in het wielerlandschap, het aftoppen van kermiskoersen, de structurele wijziging in de internationale kalender en de professionalisering van de ploegen” aan.

Goed nieuws is echter dat de Opstalse vzw niet ophoudt te bestaan. De club  behoudt zijn stamnummer bij de Wielerbond Vlaanderen. Er is dus toch hoop voor de toekomst.

Dankwoord

Vlaams Belang van zijn kant wenst het bestuur en de medewerkers van De Goeien alvast te danken voor de jarenlange inzet en het sportieve festijn dat zij ons al die tijd brachten. Wij drukken dan ook de hoop uit dat zij hun beslissing in de toekomst herzien of met een nieuw concept op de proppen komen.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...