Onveilige nieuwe brugjes in Buggenhoutbos aangepast op vraag van Vlaams Belang

Het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos plaatste recent nieuwe brugjes over de grachten in Buggenhoutbos. De bewuste brugjes zijn duidelijk bedoeld om fietsers te weren van de paden die enkel voor wandelaars en lopers voorzien zijn. Ze zijn immers relatief smal en liggen boven het pad aan beide zijden van de gracht. Via het burgermeldpunt dat Vlaams Belang Buggenhout recent opstartte, deden een aantal Buggenhoutenaren echter melding van het feit dat de brugjes een probleem vormden voor wandelaars en lopers.

De constructie van de brugjes is inderdaad onveilig voor wandelaars en lopers”, zegt Albert Van Nuffel (Vlaams Belang), zelf een fervent loper. “De vloer van de brugjes vertoont naast elke lat immers een opening van dezelfde breedte als de latten. Een spleet van een kleine tien centimeter die bijzonder onveilig tot ronduit gevaarlijk is voor wandelaars en lopers, om maar te zwijgen van jonge ouders met kinderwagens.

Nadat afdelingsvoorzitter Albert Van Nuffel zich ging vergewissen van de situatie, deed Vlaams Belang hiervan melding bij het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos. Het Agentschap liet weten de brugjes te zullen aanpassen door het aantal openingen aanzienlijk te verminderen. Aanvullend zullen ook pictogrammen worden aangebracht zodat het onderscheid tussen rolstoelvriendelijke portierpaden en onverharde paden duidelijker wordt.

Steven Creyelman
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...