Onderzoek naar werking politiezone Buggenhout-Lebbeke

Tijdens de gemeenteraad van afgelopen donderdag interpelleerde gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang) burgemeester Tom Van Herreweghe over het voortbestaan van de politiezone Buggenhout-Lebbeke.

Dat het politiek niet altijd draait in het politiecollege, is een publiek geheim”, zegt raadslid Creyelman, “maar als professor Brice De Ruyver in een dossier wordt gesignaleerd, is dat niet zomaar.

Onderzoek

Uit het antwoord van burgemeester Van Herreweghe bleek dat er op vraag van de minister van Binnenlandse Zaken een onderzoek loopt naar de werking van alle politiezones. “Daarbij worden alle burgemeester en zoneschefs gehoord”, antwoordde de Buggenhoutse burgemeester. Op de vraag van Vlaams Belang wat er dan precies wordt onderzocht en of er tussentijdse resultaten van het onderzoek zijn, bleef de NCD-burgemeester echter het antwoord schuldig. In de loop van de komende maanden zouden de resultaten bekend worden gemaakt.

Samensmelting met Dendermonde

“Wij volgen dit dossier vanzelfsprekend op”, zegt Creyelman (Vlaams Belang). “Een reorganisatie van de politiezones in heel Vlaanderen zou op termijn een samensmelting van onze zone met die van Dendermonde kunnen betekenen. En het is nog maar de vraag of zoiets voor Buggenhout een goede zaak zou zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...