OCMW: prijzen rusthuis aanleiding tot ruzie binnen meerderheid

Steven Creyelman: “Zoveelste barst in postjescoalitie”

Tijdens de jongste OCMW-raad stond de prijsaanpassing (lees ‘prijsstijging’) van de dienstverlening in het Buggenhoutse rusthuis geagendeerd. Het agendapunt zorgde andermaal voor onenigheid binnen de meerderheid.

Andermaal, want tijdens een eerdere vergadering van de OCMW-raad werd het punt verdaagd om een publieke woordenwisseling tussen de meerderheidspartijen NCD, Open VLD en N-VA te vermijden. Het ging daarbij zelfs zover dat NCD-burgemeester Tom Van Herreweghe tussenbeide kwam in een poging de plooien glad te strijken. Tevergeefs, zo bleek gisteren.

Dit is de zoveelste barst in een coalitie waar voornamelijk afspraken werden gemaakt over de verdeling van de postjes, maar veel minder over beleid.” Aldus gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang).

Vlaams Belang reageert trouwens verbolgen op de zoveelste prijsstijging die de meerderheidspartijen Open VLD en N-VA door de strot van de bejaarden in het rusthuis wil duwen, maar is allerminst onder de indruk van de tegenstem van NCD met betrekking tot de zoveelste prijsstijging in het rusthuis. “Die tegenstem is enkel het gevolg van onenigheid binnen NCD”, zegt Steven Creyelman (Vlaams Belang), “waarbij de clan rond burgemeester Van Herreweghe –althans voorlopig nog- het onderspit heeft moeten delven tegen de ACW-vleugel van zijn partij.

Vlaams Belang neemt een klaar en duidelijk standpunt in.

Zowel NCD, Open VLD als N-VA moeten hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, stelt Creyelman (Vlaams Belang). “Het kan niet de bedoeling zijn om de rekening van een beleid van brood en spelen door te schuiven naar onze Buggenhoutse bejaarden door om de haverklap prijsstijgingen door te voeren of het rusthuis te privatiseren zoals N-VA oppert.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...