Nieuw bestuur voor Vlaams Belang in regio Dendermonde – Sint-Niklaas

Op de jongste raadsvergadering van het Vlaams Belang in de regio Dendermonde – Sint-Niklaas werd een nieuw bestuur verkozen. Het voorstel van bestuur, door het uittredende bestuur aan de raadsleden voorgelegd, werd met een quasi-unanimiteit goedgekeurd.

Rudi De Boever, tot voor kort regionaal penningmeester, is de nieuwe regiovoorzitter. “Het nieuwe bestuur is een enthousiaste ploeg die klaar is om de verkiezingsuitdaging in 2012 aan te gaan”, klinkt het bij 46-jarige Stekenaar, “maar ik besef dat het geen makkelijke klus wordt om de resultaten van 2006 te evenaren. Vandaar dat ik met deze hechte ploeg wil aantonen dat het Vlaams Belang er nog steeds staat.”

Rudi De Boever neemt de fakkel over van Alain Cleyman die afscheid neemt van het regiobestuur. “Mijn professionele bezigheden nemen te veel tijd in beslag om de functie van regiovoorzitter nog langer op een degelijke manier te kunnen uitvoeren en dus heb ik de enige logische beslissing genomen”, aldus de advocaat uit Temse, “maar dat wil absoluut niet zeggen dat ik het Vlaams Belang de rug toekeer. Integendeel zelfs. Ik blijf overtuigd lid van de partij en blijf als ondervoorzitter van de afdeling Temse bovendien nog steeds lokaal actief.”

Stefaan Van Gucht (49) uit Baasrode en Jef Schelfhout (61) uit Beveren werden bevestigd als ondervoorzitter. Secretaris was en blijft de 39-jarige Björn Roose uit Moerzeke. Luk Dekeyser (70) uit Kruibeke wordt verantwoordelijk voor de mandatarissenwerking, terwijl Gilberte Geers (63) uit Stekene als penningmeester niet alleen het financiële luik voor haar rekening neemt, maar ook verantwoordelijk wordt voor de seniorenwerking. De 38-jarige Buggenhoutenaar Steven Creyelman wordt perswoordvoerder en neemt de nieuwe media voor zijn rekening.

Lena Van Boven (47) uit Lokeren, Hugo Pieters (60) uit Sint-Niklaas en Jan De Beule (43) uit Hamme zetelen als bestuurslid. Ook volksvertegenwoordiger Barbara Pas (30) uit Dendermonde, tevens nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, en Toon Truyman (27) uit Beveren, regionaal jongerenvoorzitter, zetelen als bestuurslid.

Het nieuwe bestuur plant heel wat activiteiten in de regio. Zo was er op 23 oktober 2011 in Sint-Niklaas al meteen een regionale startmeeting met het oog op de verkiezingen van 2012 en volgt er binnenkort een symbolische actie tegen het onverdoofd ritueel slachten aan het stadhuis van Dendermonde.

Steven Creyelman
Perswoordvoerder

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...