Negatief rapport OCMW: Vlaams Belang wil gemeenteraad samenroepen

Ook het Vlaams Belang nam met ontstentenis kennis van het bijzonder negatieve rapport over het personeelsbeleid in het Buggenhoutse OCMW. Met een score ver beneden het Vlaamse gemiddelde inzake arbeidstevredenheid en -omstandigheden stelt het Vlaams Belang zich dan ook ernstige vragen inzake het politieke management van het OCMW.

Men kan dit onderzoek en de resultaten ervan niet flauwtjes wegwuiven als zijnde niet representatief, aangezien zowat de helft van het verzorgend personeel erin werd betrokken. Het feit dat personeelsleden met de regelmaat van de klok het schip verlaten en andere oorden opzoeken, spreekt op dat vlak al voor zich.” Aldus gemeenteraadslid Steven Creyelman. “Voor het Vlaams Belang is het bovendien totaal onaanvaardbaar dat er nu een regelrechte heksenjacht wordt georganiseerd op de personeelsleden die de moed en de durf hadden om het wanbeleid aan te kaarten. Dit is zelfs voor Buggenhout ongezien en wij zullen dit niet zomaar blauwblauw laten.

Voor het Vlaams Belang is het zodoende duidelijk dat het politieke management de voeling met het personeel totaal kwijt is en een échte oplossing zich opdringt.

Het Vlaams Belang wil dan ook zo snel mogelijk zo een gemeenteraad samenroepen over deze kwestie en vraagt hiervoor de steun van alle gemeenteraadsleden die het goed met ons Buggenhout menen.

Deze oproep geldt in het bijzonder voor de raadsleden van CD&V, wiens lijsttrekker (op het debat van de Dendermondse perskring van afgelopen maandag) het Vlaams Belang steunde wanneer onze partij verontwaardigd was over het feit dat de gemeenteraad van september niet doorging omwille van de heersende verkiezingskoorts. De tijd van enkel woorden is voorbij!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...