Moeder en kinderen lastiggevallen op speelplein

Een moeder uit Buggenhout is naar de politie gestapt nadat zij en haar kinderen werden lastiggevallen op het speelpleintje aan de sporthal aan de sporthal Platteput.

Op het pleintje aan de Platteput in Buggenhout wordt veel gespeeld en gesport. “Ik kom in de zomer regelmatig met mijn kinderen naar hier”, zegt Katrien De Dijcker. “En dat zal ik blijven doen, ook al werd ik onlangs lastiggevallen. Mijn kinderen waren aan het voetballen en ik zag dat oudere gasten bewust de bal tegen hun lichaam of hoofd trapten, met de bedoeling dat ze weg zouden gaan. Ik stuurde mijn tweeling van 11 en mijn zoon van 13 terug. En toen begon het. Jongeren van 14 à 15 jaar begonnen me uit te schelden voor vuile hoer. Mijn kinderen waren bang en ik besloot er niet op in te gaan. Toen we weggingen, smeet er eentje nog met een vol flesje Jupiler naar mij. Waren mijn kinderen er niet bij geweest, dan was ik teruggegaan.

Katrien verwittigde de politie. “Het was de eerste keer dat ik die gasten zag. Volgens mij zijn ze niet van Buggenhout. Ik zette wat er was gebeurd op Facebook en al snel bleek ik niet de enige te zijn die het heeft meegemaakt. Veel kinderen durven er niet meer komen. Zonder volwassene bij is dat ook niet meer aan te raden.

Gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang) kaart het probleem aan op de komende gemeenteraad. “Er doen zich de jongste tijd steeds meer incidenten voor”, zegt hij. “Wat er gebeurd is op het speelplein aan de sporthal is totaal onaanvaardbaar. Op de eerstvolgende gemeenteraad zal ik een voorstel indienen om het politioneel toezicht op de Buggenhoutse speelpleintjes aanzienlijk te verscherpen.

(SVOV – HN, 18/05/2016)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...