(c) 2018 - VB Buggenhout - Gemeentehuis Buggenhout

Meerderheid kan eigen agenda niet toelichten

Vlaams Belang laat zes agendapunten verdagen tot gemeenteraad van december

Het Vlaams Belang stelde tijdens de afgelopen gemeenteraad met stijgende verbazing vast dat vragen over bijna een derde van de agenda door het College niet konden worden beantwoord. De meerderheidspartijen haalden de afwezigheid van burgemeester Tom Van Herreweghe en OCMW-voorzitster Rosette Buys als reden aan.

Ondanks het feit dat er een waarnemend burgemeester is en de meeste schepenen ook in het nieuwe bestuur zullen zetelen, lijkt het er sterk op dat de gemeente nog nauwelijks wordt bestuurd en men de zaken op zijn beloop laat”, zegt raadslid Steven Creyelman van Vlaams Belang. “Wij hadden gehoopt dat iedereen na de verkiezingen zijn verantwoordelijkheid zou nemen, maar de N-VA-schepenen hebben blijkbaar de handdoek gegooid en de voormalige NCD-schepenen durven niet meer handelen zonder expliciete goedkeuring van het CD&V-bestuur.

Voor het Vlaams Belang is dan ook het duidelijk dat de collegialiteit in het huidige College meer dan zoek is. Dat is meteen ook de reden waarom ons raadslid zes punten liet verdagen tot de gemeenteraad van december. Het Vlaams Belang houdt zich immers zowel voor als na de verkiezingen aan zijn belofte van goed bestuur.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...