Mandekensstraat: 1 vrachtwagen per minuut, 24 uur op 24, 7 dagen op 7

Bewoners smeken om hulp!

Naar aanleiding van de problematiek in het deel van de Buggenhoutse Mandekensstraat tussen de recent opnieuw aangelegde verkeersdrempel en de spooroverweg vroeg gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang) tijdens de jongste Verkeerscommissie om een telling uit te voeren. De resultaten van die verkeerstelling zijn nu bekend.

De resultaten van de telling zijn gewoon onwaarschijnlijk wanneer je de straat in acht neemt. Ze tonen aan dat de ondraaglijkheid van de verkeerssituatie geen verzinsel van de bewoners is”, zegt Vlaams Belang-raadslid Steven Creyelman. “Elke minuut, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 krijgt net dat verwaarloosde deel van de Mandekensstraat een vrachtwagen te verwerken.” Rekening houdend met alle weggebruikers stijgt die intensiteit zelf naar één voertuig elke 12 seconden.

Niet te verwonderen dat de bewoners om hulp smeken. Dit is onmenselijk. Hun huizen barsten en de nachtrust van de bewoners wordt door de slechte staat van het wegdek in combinatie met een dergelijke verkeersdrukte volledig verstoord.” Aldus Steven Creyelman.

Rekening houdend met het feit dat Lebbeke weigert om de verkeersstroom van het zwaar vrachtvervoer te heroriënteren en het feit dat het wegdek pas ten vroegste in 2018 kan worden heraangelegd, zal Vlaams Belang op de volgende commissie Verkeer in Buggenhout voorstellen om na te gaan in hoeverre het mogelijk is om het zwaar verkeer tussen bepaalde uren te verbieden.

Op die manier kunnen we op zijn minst toch de nachtrust van de bewoners verbeteren”, concludeert Creyelman.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...