LEBBEEKSE PARTIJEN ZETTEN STUDENTENCLUB ONDER DRUK

VLAAMS BELANG IN LAATSTE INSTANTIE GEWEERD

In de loop van de maand augustus werd het Vlaams Belang door studentenclub Internos uitgenodigd voor een debat met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Het debat tussen alle Lebbeekse politieke partijen zou komende vrijdag (07 oktober) om 20u doorgaan in de Parochiezaal te Lebbeke (Lange Minnestraat). Tot onze grote verwondering kreeg het Vlaams Belang Lebbeke zaterdag van de organisatoren te horen dat onze partij niet langer mag deelnemen aan het debat.

Het feit dat het Vlaams Belang niet langer zal deelnemen, is echter niet te wijten aan een plotse koerswijziging van de organiserende studentenclub, maar aan het feit dat zowel de meerderheidspartijen VLD/Spirit als de oppositiepartijen weigeren om met het Vlaams Belang in debat te gaan. Tot onze verbazing blijkt het voorstel om het Vlaams Belang te boycotten bovendien van de CD&V-oppositie uit te gaan. Dit toont nog maar eens het ware gelaat van de Lebbeekse CD&V: zij willen na de volgende verkiezingen opnieuw deel uitmaken van de meerderheid. VLD en CD&V zijn onderling inwisselbaar.

Het Vlaams Belang wil studentenclub Internos echter alsnog feliciteren met het initiatief en de moed die de club had om álle politieke partijen voor het debat uit te nodigen. Het Vlaams Belang verwijt de organisatoren dan ook niets.

De traditionele Lebbeekse partijen durven het debat met het Vlaams Belang niet aan te gaan. Blijkbaar is de angst voor de échte oppositiepartij bijzonder groot. De ondemocratische houding van de Lebbeekse partijen toont nogmaals aan dat Lebbeke nood heeft aan een echte oppositie in de gemeenteraad. Het Vlaams Belang zal spreken waar anderen zwijgen: dáár heeft Lebbeke immers nood aan. Onze partij gaat de krachtmeting met de traditionele partijen aan en verklaart de verkiezingscampagne voor geopend.

Het spreekt uiteraard voor zich dat het Vlaams Belang aanstaande vrijdag aan de Parochiezaal actie zal voeren tegen deze ondemocratische gang van zaken.

Gunther Buggenhout
Bestuurslid

Steven Creyelman
Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...