Gerolf Annemans: boekvoorstelling ‘Quid Nunc?’ in Buggenhout

Het lijkt wel de periode van de boekvoorstellingen. Zo stelt niet alleen  Kamerlid Barbara Pas haar nieuwe boek De communautaire leegte in Dendermonde voor, maar doet  Europees parlementslid Gerolf Annemans Buggenhout aan om zijn nieuwe boek Quid Nunc? voor te stellen.

Uitgeverij Egmont organiseert de boekvoorstelling op donderdag 8 december 2016 om 20.00u in de raadszaal van het ACC, Nieuwstraat 2 in Buggenhout. De inkom is gratis, evenals de receptie die u achteraf wordt aangeboden.

Quid nunc? Wat nu? Hoe moet het nu verder?

De lancering van het project ‘De Ordelijke Opdeling van België’ was in 2010 een overweldigend succes. België zat op de knieën na een recordaantal dagen regeringsonderhandelingen over een nieuwe staatshervorming. Vlaanderen was klaar voor een Vlaams-nationaal ‘Plan B’. De versleten staat vervangen door een onafhankelijk Vlaanderen was geen punt meer. De vraag was alleen nog ‘hoe?’ En daar was het antwoord.

Sindsdien is er veel achteruitgang geboekt. Eerst was er de regering-Di Rupo met een schandalige zogenaamde ‘zesde staatshervorming’. Nadien kwam ‘de bocht van Bracke’, die uitmondde in een kunstmatig invriezen van het debat, zodat de regering-Michel mogelijk werd.

Misverstand rond confederalisme

In dit nieuwe boek over ‘De Ordelijke Opdeling’ zet Gerolf Annemans opnieuw de bakens uit. Hij rekent af met het misverstand rond confederalisme. Hij waarschuwt voor de zijden draad waaraan Brussel hangt, de verleiding van de Europese Unie en geeft tot slot Vlaanderen een strategie om de achterstand in ‘staatsvaardigheid’ op de Franstalige Belgen in te halen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...