Gemeente Lebbeke bewaart rattenvergif in toiletten voor mindervaliden

Vlaams Belang verontwaardigd over gebrek aan respect

In de ochtend van 5 november 2005 bezochten enkele bestuursleden van het Vlaams Belang, op aangeven van enkele bezorgde Lebbekenaars, het Administratief Centrum van de gemeente Lebbeke. Aanleiding voor het bezoek was de wantoestanden in de toiletten voor mindervaliden.

Tot hun grote verontwaardiging stelden de bestuursleden van het Vlaams Belang niet alleen vast dat de toiletten in het geheel niet te betreden zijn door mindervaliden, maar ook dat de gemeente Lebbeke deze toiletten blijkbaar beschouwt als een soort van bijkomende opslagruimte. Sterker nog. Een voorraad borden, kartonnen dozen en een hoop rommel is niet het enige wat daar niet op zijn plaats staat of ligt. Er is ook afval en zelfs rattenvergif (!) terug te vinden in deze toiletten.

Het Vlaams Belang vindt deze situatie onaanvaardbaar. Dit getuigt immers niet alleen van bijzonder weinig respect voor mensen met een handicap, maar het is bovendien onhygiënisch en zelfs gevaarlijk aangezien de toiletten voor iedereen (en dus ook voor kinderen) toegankelijk zijn.

Het Vlaams Belang zal de gemeente Lebbeke dan ook schriftelijk vragen meer respect voor mindervaliden op te brengen. VLD en Spirit moeten deze toestand onmiddellijk in orde brengen, zodat de toiletten kunnen worden gebruikt door de mensen voor wie ze zijn bedoeld.

Gunther Buggenhout
Bestuurslid

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...