Drugplantage opgedoekt in Buggenhout

Vlaams Belang feliciteert politiecorps Buggenhout-Lebbeke

Nadat de politiediensten vorig jaar al een drugbende oprolden, is nu ook een aanzienlijke cannabisplantage in het centrum van Buggenhout opgedoekt. De plantage zou uit meer dan duizend planten hebben bestaan. Het parket van Dendermonde onderzoekt de zaak. Het Vlaams Belang feliciteert de politiediensten met hun vangst.

Het lijkt er steeds meer op dat -al dan niet regionale- drugbaronnen onze zone als uitvalsbasis gebruiken”, aldus Vlaams Belang-gemeenteraadslid Steven Creyelman, “wat dus nog maar eens aantoont dat drugbestrijding en -preventie geen holle woorden mogen zijn. Preventie bij de jeugd en een harde aanpak van kwekers en dealers die op kap van de gezondheid van onze jeugd grof geld verdienen, is dan ook meer dan noodzakelijk.

De afgelopen jaren schreef Buggenhout op voorstel van Vlaams Belang voor het eerst 500 euro in de begroting in met het oog op drugpreventie. Het spreekt voor zich dat dit budget –gezien de spijtige realiteit- moet worden uitgebreid. Vlaams Belang zal op de eerstkomende gemeenteraad de bevoegde schepen ondervragen en de nodige voorstellen ter zake doen.

Het Vlaams Belang zal vandaag op de Buggenhoutse markt symbolisch actie voeren.

André Lauvrijs
Voorzitter

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...