Dendermondse schepen Van Hauwermeiren parkeert op twee plaatsen voorbehouden voor gehandicapten

Collegelid geeft opdracht om verkeersbord ‘voorbehouden voor gehandicapten’ af te dekken

Afgelopen donderdag organiseerde RESOC Waas en Dender een debat over de arbeidsmarkt in het Lebbeekse CC De Biekorf waarvoor enkel Vlaams Belang geen uitnodiging mocht ontvangen. (Cfr. persbericht dd. 21 november 2013) Onder de deelnemers aan het debat was ook de Dendermondse CD&V-schepen Martine Van Hauwermeiren.

Tijdens de protestactie die door Vlaams Belang tegen deze uitsluiting werd gevoerd, stelden de actievoerders tot hun grote verbazing vast dat de Dendermondse CD&V-schepen Van Hauwermeiren het nodig achtte om haar wagen te parkeren op een plaats die duidelijk en ondubbelzinnig voorbehouden was voor gehandicapten. Alsof dat an sich nog niet voldoende was, parkeerde Van Hauwermeiren haar wagen ook nog zodanig dat ze twee parkeerplaatsen voor gehandicapten innam. (Zie foto.)

Toen de actievoerders van Vlaams Belang hun duidelijke afkeer voor deze manier van handelen lieten blijken, daagde even later een medewerker van CC De Biekorf op die het verkeersbord -dat aanduidt dat de parkeerplaatsen voorbehouden zijn voor gehandicapten- eenvoudigweg met een plastic zak afdekte. De medewerker in kwestie weigerde elke commentaar.

Schepen Van Hauwermeiren kan geen ‘onoplettendheid’ bij het parkeren inroepen, want het hele voorval met de plastic zak toont duidelijk aan dat ze zich van de feiten bewust was.” Aldus Barbara Pas (Vlaams Belang). “Politici hebben een voorbeeldfunctie en staan al zeker niet boven de wet. Of ze nu schepen zijn of niet.

Vlaams Belang is oprecht gedegouteerd door deze manier van handelen en zal dan ook de politiek verantwoordelijken hierover terechtwijzen. Zo zal Lebbeeks gemeenteraadslid Gunther Buggenhout het Lebbeekse College van Burgemeester en Schepenen interpelleren met de vraag wie de opdracht gaf om het desbetreffende verkeersbord af te dekken. Barbara Pas en Stefaan Van Gucht, gemeenteraadsleden voor Vlaams Belang in Dendermonde, zullen CD&V-schepen Martine Van Hauwermeiren wijzen op haar verantwoordelijkheid ter zake.

Vlaams Belang is van mening dat een dergelijke manier van handelen ongepast en bovendien totaal onaanvaardbaar is.

Steven Creyelman
Perswoordvoerder

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...