Dendermonde en Lokeren plannen verdere afslanking regionale brandweerposten

Vlaams Belang vindt hold-up op korpsen onaanvaardbaar

 

Op basis van informatie die Vlaams Belang eerder deze week bereikte, kan worden besloten dat de rust in de brandweerzone wederom zoek is. Naar verluidt zouden de burgemeesters van Dendermonde en Lokeren immers plannen hebben om de brandweerzone Oost grondig in hun voordeel te hervormen.

Volgens onze informatie zouden de burgemeesters Buyse en Anthuenis met de idee spelen om in hun stad te gaan werken met een volledig professioneel brandweerkorps”, stelt gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang). “De andere gemeentes van de zone zouden het met een sterk afgeslankt of zelfs zonder korps moeten stellen.

Voor Vlaams Belang is een dergelijk scenario totaal onaanvaardbaar. Wars van politieke machtspelletjes moet de veiligheid van de burger centraal staan, maar net die veiligheid kan niet langer worden gegarandeerd wanneer de zogenaamd kleinere brandweerposten sterk worden afgeslankt of gesloten. Theoretische beschouwingen en gesofisticeerde computermodellen veranderen immers niets aan de dagelijkse realiteit die de brandweerkorpsen zelf ondervinden.

Als Buyse en Anthuenis een volledig professioneel brandweerkorps willen, heb ik daar an sich niks tegen,” zegt Buggenhouts gemeenteraadslid Creyelman, “maar dit is een regelrechte hold-up op de kleinere brandweerkorpsen en vooral de veiligheid van de burgers.

Voor Buggenhout is er met de geplande nieuwe kazerne bovendien nog een extra dimensie verbonden aan deze plannen. Gemeenteraadslid Steven Creyelman zal op de Buggenhoutse gemeenteraad van deze avond dan ook bij hoogdringendheid een bijkomend punt indienen om de burgemeester de nodige toelichting te vragen.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...