Burgemeester Van Herreweghe stopt met actieve politiek in 2019

Steven Creyelman: “Wederzijds respect ondanks politieke meningsverschillen”

Vlaams Belang vernam via de sociale media dat burgemeester Tom Van Herreweghe in 2018 niet aan de verkiezingen zal deelnemen en dus de facto stopt met de actieve politiek. Ondanks de politieke meningsverschillen erkent Vlaams Belang de verdienste van burgemeester Van Herreweghe en wenst de partij hem een mooie toekomst buiten de schijnwerpers van diezelfde politiek toe.

Niettegenstaande we politiek wel eens over de banken rolden en menig gemeenteraad met pittige debatten hebben opgeluisterd, heb ik toch altijd een wederzijds respect waargenomen voor de rol die we elk binnen de gemeenteraad vervulden.” Aldus Vlaams Belang-gemeenteraadslid Steven Creyelman. “Hoewel ik de beslissing in menselijk opzicht begrijp, betreur ik ze. Met enige zin voor overdrijving durf ik zelfs te stellen dat ik onze ‘heroïsche’ debatten zal missen. De gemeenteraad is voor mij persoonlijk alvast een uitdaging armer geworden.

Vlaams Belang kijkt echter ook naar de toekomst en werpt zich op als de bewaker van degelijk bestuur. “Ik hoop oprecht dat Buggenhout de tijd tot de verkiezingen nog het bestuur krijgt dat het verdient”, gaat Creyelman (Vlaams Belang) verder. “Als iedereen zijn ego even in de kast stopt, kan het over en weer gescheld eindelijk ophouden en wordt er -hopelijk- nog een jaar goed bestuurd. Daar zullen we met Vlaams Belang alvast op toezien.

Met het vertrek van burgemeester Van Herreweghe uit de actieve politiek en het overlopen van de NCD-schepenen Hermans, Mannaert en Sertijn naar CD&V houdt NCD in de feiten op te bestaan en ligt de weg open voor een nieuw politiek project in Buggenhout.

Albert Van Nuffel
Voorziter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...