Buggenhoutse raadsleden tasten liever niet in eigen zakken

Voorstel tot halvering zitpenningen andermaal weggestemd

In 2006 werd door alle Buggenhoutse partijen, behalve Vlaams Belang, een verdubbeling van de zitpenningen van 75 euro naar 150 euro gestemd. Sindsdien agendeert raadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang) de halvering van de zitpenningen op de eerste gemeenteraad van elk legislatuurjaar van de Buggenhoutse gemeenteraad. Het resultaat van de stemming zorgde echter ook dit jaar voor weinig verrassingen, want het voorstel tot halvering van de zitpenningen werd massaal weggestemd.

Gemeenteraadslid Steven Creyelman verliest er zijn goedlachs humeur niet bij. “Waar ons voorstel anders door 22 raadsleden wordt weggestemd, was dat dit jaar maar door 18 gemeenteraadsleden het geval”, zegt Creyelman cynisch. “We boeken dus vooruitgang.

Oorzaak daarvan was echter de afwezigheid van burgemeester Tom Van Herreweghe en twee andere raadsleden. “Er is toch nog één lichtpuntje in deze eerder beschamende vorm van zelfbediening”, besluit Steven Creyelman (Vlaams Belang), “en dat is dat collega Pierre Claeys als eerste en enige niet-Vlaams Belanger het voorstel goedkeurde.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...