Buggenhoutse markt gaat door tussen vuilniszakken

De marktkramers stonden gisteren voor een eerder onaangename verrassing toen ze in de Buggenhoutse Kerkstraat moesten vaststellen dat ze hun kraam dienden op te bouwen tussen de niet-opgehaalde vuilniszakken. Omdat er niet direct een oplossing voor handen was, besloten de marktkramers dan maar de vuilniszakken zelf te verplaatsen om hun kramen alsnog te kunnen installeren.

Blijkbaar was een en ander het gevolg van een ophaalronde die niet is doorgegaan”, klinkt het bij Vlaams Belang. “Daarbovenop zou er aan de bewoners van de Kerkstraat een extra ophaalronde zijn beloofd die ook niet is doorgegaan, waardoor de vuilniszakken zijn blijven staan. De huisvuilophaling in Buggenhout begint op die manier steeds meer op een klucht te gelijken.

Gemeenteraadslid Stef Buys (Vlaams Belang) zal op de komende gemeenteraad alvast het College aan de tand voelen over de problematiek. “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de marktkramers hun job moeten uitoefenen tussen de vuilniszakken”, zegt hij. “Voor de marktbezoekers is dit al evenmin een plezier.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...