Buggenhoutse coalitiepartijen: drôle de guerre

Strijd om behoud van postjes nu al begonnen

Nu de gespannen verhoudingen binnen de NCD en bij uitbreiding tussen de Buggenhoutse coalitiepartijen eerder deze week naar de pers werden gelekt, ziet Vlaams Belang zich genoodzaakt om te reageren op wat het al sinds jaren vaststelt. Voor Vlaams Belang is het immers bijzonder duidelijk wat er in de achterkamertjes van de Buggenhoutse politiek gebeurt. De aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is nu al begonnen en het lijkt er sterk op dat het een langgerekte sprint zal worden.

De twijfel aan een nieuwe verkiezingsoverwinning voor NCD en de daar bijhorende ‘sjerp’ wordt binnen en buiten de partij van de burgemeester steeds groter.

Binnen de meerderheid worden een aantal mensen bijzonder zenuwachtig met het oog op 2018 en dus proberen ze nu al hun postje veilig te stellen,” reageert gemeenteraadslid Steven Creyelman van Vlaams Belang. “Het feit dat sommige schepenen, al dan niet via een ommetje met een middenveldorganisatie, met andere partijen onderhandelen, laat weinig aan de verbeelding over. En dan hebben we het nog niet eens over diegenen die zelfs op meerdere paarden gokken.

Vlaams Belang kijkt dan ook enigszins geamuseerd toe, maar vraagt zich luidop hoelang de meerderheidspartijen de schijn nog kunnen ophouden.

De Buggenhoutse meerderheidspartijen zijn nu, na jaren van koude oorlog, in een soort ‘drôle de guerre’ verzeild geraakt, zegt Steven Creyelman (Vlaams Belang). “Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer, maar blijven lachen voor het oog van de camera’s. De schijn ophouden is één zaak. Goed besturen, terwijl men elkaar het licht van de zon niet meer gunt, een andere. Nog meer wanneer het veilig stellen van de postjes zoveel tijd opslokt.

Vlaams Belang stelt vast dat het, door het voortdurende gemarchandeer met schepenzetels en andere postjes, de enige partij is geworden die zichzelf nog recht in de spiegel kan kijken.

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...