Beweging.net

Beweging.net klampt zich vast aan de macht

Samengaan CD&V Buggenhout en Beweging.net duidelijk symptoom van verkiezingskoorts

Nadat eerder al uitlekte dat de verhoudingen binnen NCD bijzonder gespannen zijn, lijkt de implosie van de partij van burgemeester Tom Van Herreweghe nu definitief te zijn ingezet. Vandaag kondigde Beweging.net (het vroegere ACW) aan zich terug te trekken uit NCD en opnieuw samen te gaan met de Buggenhoutse CD&V. Daarmee verliest NCD de facto drie gemeenteraadsleden en twee OCMW-raadsleden.

Waar Beweging.net vroeger de traditionele partner van CD&V was, liet het diezelfde partner –in ruil voor een paar zilverlingen- zonder pardon vallen om met NCD in zee te gaan. Nu het NCD-schip een ijsberg heeft geraakt, laat Beweging.net NCD zonder verpinken vallen om na de verkiezingen van 2018 toch maar weer aan de macht te kunnen deelnemen. Een duidelijk geval van verkiezingskoorts.

Het lijkt wel of de ratten het schip verlaten waarvan zij vermoeden dat het in 2018 gaat zinken”, reageert gemeenteraadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang). “Ik stel vast dat het voor Beweging.net al lang niet meer belangrijk is wie er aan macht is of wat die daar doen, zolang ze zelf maar mee aan tafel kunnen schuiven. Beweging.net probeert zich wat mij betreft op een eerder schaamteloze manier aan de macht vast te klampen.

Vlaams Belang stelt zich dan ook vragen bij de invloed die het vroegere ACW, nu Beweging.net, op de Buggenhoutse politiek uitoefent.

Het is in Buggenhout nu meer dan ooit noodzakelijk dat het belang van de bevolking wordt vooropgesteld”, zegt raadslid Creyelman. “De kiezer moet komaf maken met de belangenvermenging waarbij vakbonden door het piloteren van hun kandidaten de facto het beleid manipuleren en zelfs bepalen.”

Albert Van Nuffel
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...