Albert Van Nuffel van N-VA naar Vlaams Belang

Albert Van Nuffel, tot voor kort secretaris van N-VA-Buggenhout, arrondissementeel secretaris en N-VA-partijraadslid, vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Van Nuffel is naar eigen zeggen ontgoocheld over de “Volksunie-achtige toestanden” binnen de N-VA en stelt zich ernstige vragen bij de communautaire beginselvastheid van kartelpartner CD&V.

De dubbelhartige houding van Geert Bourgeois en Bart De Wever inzake Vlaams-nationale frontvorming – enkele bestuursleden van N-VA-Wetteren werden prompt geschorst omdat zij het hadden aangedurfd gesprekken met het Vlaams Belang aan te knopen – was voor Albert Van Nuffel de spreekwoordelijke druppel.

Het spreekt voor zich dat het Vlaams Belang bijzonder opgetogen is met de komst van de voormalige N-VA-secretaris. In Buggenhout wil het Vlaams Belang zich meer dan ooit presenteren als het enige échte alternatief tegenover NCD en CD&V, die beiden inwisselbaar zijn. De recente kartelvorming tussen CD&V en N-VA in Buggenhout maakte immers duidelijk dat oppositiepartij CD&V zich niet laat leiden door principes of programma, maar enkel en alleen door de wil om weer deel uit te maken van de Buggenhoutse meerderheid. Het spreekt voor zich dat Albert Van Nuffel een prominente plaats zal bekleden op de Vlaams Belang-kandidatenlijst voor 8 oktober.

U kan Albert Van Nuffel bereiken op het nummer 052/34.12.56.

Peter De Vos
Voorzitter

Tamara Lauvrijs
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...